Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Buna ziua. Eu nu prea inteleg ultima parte din acest video. Cum adica in cazul bolii celiace se poate lua un supliment pt putea manca cu gluten? Boala celiaca e o boala cronica , autoimuna care are ca singur tratament dieta stricta fara gluten pe viata. Eu cred ca va referiti la cei intoleranti la gluten( depistati prin analizele de intolerante alimentare). Sunt trei categorii de “suferinti “ai glutenului: cei alergici, cei intoleranti si cei cu boala celiaca. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Multumesc
Buna ziua!
Boala celiaca constituie o reactie de tip inflamator fata de o proteina din grau. Dar acesta nu este singurul element implicat, pentru ca, daca ar fi singurul, ar avea aproape toti oamenii leziuni la nivelul intestinului, deoarece, este demonstrat ca glutenul produce stricaciuni la nivelul mucoasei intestinale, de fiecare data cand mancam. Diferenta dintre cei cu intoleranta (boala celiaca) si oamenii care nu au nicio reactie si oamenii sanatosi, sunt mecanismele de reparatie celulara de la nivelul peretelui mucoasei intestinale.
Mecanismele de reaparatie celulara sunt in relatie de directa dependenta fata de calitatea microbiotei, care se gaseste in fata peretului intestinal. Indeparatand doar glutenul, fara a interveni asupra calitatii microbiotei, vindecarea va avea loc mult mai lent (vindecarea atrofiei mucoasei intestinale). Exista preparate enzimatice care contin toleraza si endopeptidaza, care scindeaza molecula de gluten in stomac si nu mai produce reactie de distructie celulara la nivelul duodenului. Alergia si sensibilitatea la gluten este acelasi lucru, si inseamna generarea de simptome la nivelul tubului digestiv cand mancam alimente cu gluten, dar fara partea de atrofie/distructie a mucoasei intestinale.
In concluzie, administrarea de Megasporebiotic alaturi de indepartarea glutenului din alimentatie are un rol esential in refacarea mucoasei intestinale, prin refacerea microbiotei. Va rugam sa urmariti blogul nostru, pentru ca vom avea o poveste destul de noua cu acest subiect!