2 thoughts on “Megasporebiotic repară disbioza din Boala Celiacă și grăbește vindecarea!

  1. corina8_ro spune:

    Buna ziua. Eu nu prea inteleg ultima parte din acest video. Cum adica in cazul bolii celiace se poate lua un supliment pt putea manca cu gluten? Boala celiaca e o boala cronica , autoimuna care are ca singur tratament dieta stricta fara gluten pe viata. Eu cred ca va referiti la cei intoleranti la gluten( depistati prin analizele de intolerante alimentare). Sunt trei categorii de “suferinti “ai glutenului: cei alergici, cei intoleranti si cei cu boala celiaca. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Multumesc

    1. MegaSpore spune:

      Buna ziua!

      Boala celiaca constituie o reactie de tip inflamator fata de o proteina din grau. Dar acesta nu este singurul element implicat, pentru ca, daca ar fi singurul, ar avea aproape toti oamenii leziuni la nivelul intestinului, deoarece, este demonstrat ca glutenul produce stricaciuni la nivelul mucoasei intestinale, de fiecare data cand mancam. Diferenta dintre cei cu intoleranta (boala celiaca) si oamenii care nu au nicio reactie si oamenii sanatosi, sunt mecanismele de reparatie celulara de la nivelul peretelui mucoasei intestinale.

      Mecanismele de reaparatie celulara sunt in relatie de directa dependenta fata de calitatea microbiotei, care se gaseste in fata peretului intestinal. Indeparatand doar glutenul, fara a interveni asupra calitatii microbiotei, vindecarea va avea loc mult mai lent (vindecarea atrofiei mucoasei intestinale). Exista preparate enzimatice care contin toleraza si endopeptidaza, care scindeaza molecula de gluten in stomac si nu mai produce reactie de distructie celulara la nivelul duodenului. Alergia si sensibilitatea la gluten este acelasi lucru, si inseamna generarea de simptome la nivelul tubului digestiv cand mancam alimente cu gluten, dar fara partea de atrofie/distructie a mucoasei intestinale.

      In concluzie, administrarea de Megasporebiotic alaturi de indepartarea glutenului din alimentatie are un rol esential in refacarea mucoasei intestinale, prin refacerea microbiotei. Va rugam sa urmariti blogul nostru, pentru ca vom avea o poveste destul de noua cu acest subiect!

Lasă un răspuns