Megaspore

Ce faci când nimic nu funcționează pentru arsurile gastrice care te chinuie?

2Q==
“ Mă lupt cu constipația de când mă știu (am fost diagnosticat și cu sindrom de intestin iritabil mai demult). Aveam scaun cu greu o dată la 4-5 zile. În plus, în urmă cu aproximativ 6 luni, am început să am acid/reflux la stomac, care a fost din ce în ce mai sever, că realmente avem acid și după ce beam apă. Am încercat să iau ce am văzut pe la televizor, Gaviscon și Dicarbocalm, dar nu am avut prea mare success.
Am zis că poate e ceva grav și m-am dus la doctor la noi, aici în județul Sălaj. Doctorul gastroenterolog mi-a spus că ar fi bine să facem o endoscopie ca să vedem cauza apariției acestor arsuri severe. După endoscopie, mi-a spus că am esofagită de reflux (rană pe mucoasa esofagului) și hernie la gura stomacului, și că astea ar fi cauza refluxului care m-a chinuit în ultimele luni. L-am intrebat dacă e grav și dacă am bacteria aia în stomac de care se teme toată lumea. Mi-a spus că a testat să vadă dacă am Helicobacter Pylori și rezultatul nu a iețit pozitiv, așa că pot să stau liniștit din punctul ăsta de vedere. Deasemenea, mi-a spus că luând tratament cu Controloc 40mg/zi timp de 2 luni o să mi se vindece și rana din esofag, dar hernia de la gura stomacului poate fi reparată numai prin intervenție chirurgicală.
Am urmat întocmai tratamentul prescris ,dar arsurile nu s-au ameliorat deloc. După 1 lună de tratament m-am dus înapoi la doctor să-i spun că nu sunt mai bine. Mi-a dat să iau Controloc dimineața și seara înainte de masă, dar nu a funcționat. Apoi mi-a schimbat cu Nexium 40mg și mi-a mai dat pe desasupra să iau și Ranitidină, apoi a schimbat pe Sucralfat, dar până la urmă nu a funcționat nimic și eu continui să am arsuri și reflux, care mă deranjează foarte tare. În plus, după toate aceste medicamente mi s-a accentuat și constipația.
Am auzit de Dr. Adrian Cătinean din Cluj că e foarte bun pe probleme de reflux și m-am hotărât să încerc să mă duc acolo. M-a primit, m-a consultat și mi-a explicat că ar fi foarte bine, înainte să încerce altă schemă de tratament pentru boala mea, să îmi facă o altă endoscopie, ca să vadă daca mai este rana pe esofag sau dacă aceasta s-a vindecat între timp. Endoscopia făcută la Cluj a constatat că nu mai aveam esofagit[ de reflux (rană pe mucoasa esofagiană) și că nu există hernie hiatală, probabil a fost diagnosticată greșit. Mi-a mai spus că sunt cazuri în care pacienții nu răspund la tratamentul clasic cu antisecretorii gastrice (Nexium, Controloc, etc) și în astfel de cazuri se poate da tratament cu medicamente psihiatrice în doză mica, care influențează sensibilitatea esofagului. Mai direct spus, adică refluxul se produce în continuare, dar nu-l mai simt sau poate nu-mi mai pasă. I-am spus că eu lucrez mult și că am nevoie să fiu “treaz” ca să pot da randament, așa că nu vreau un astfel de tratament. Apoi mi-a explicat că există o teorie nouă care spune că funcționarea stomacului, esofagului și “mațelor” este reglată de flora intestinală, care se numește microbiotă. Dacă ai o floră intestinală dezechilibrată, atunci automat ai și o dereglare a funcționării tubului digestiv și poți suferi de reflux, diaree sau constipație. Această microbiotă este formată din o sută de trilioane de bacterii care sunt de 10 ori mai numeroase decât celule avem noi în organism, și acum se descoperă multitudinea de funcții pe care aceasta le are: digeră hrana, fabrică hormoni, vitamine și multe alte substanțe. Repararea dezechilibrului florei intestinale se face luând un probiotic care poate să rezolve atât arsurile mele, cât și constipația. Dr. Cătinean mi-a recomandat să iau câteva luni Megasporebiotic, care este un probiotic nou pe piața din România, și care spre deosebire de toate celelalte preparate care există pe piață, este făcut din bacterii sporulate care ajung în intestin și fac ordine, reparând dezechilibrele florei.
Am început tratamentul cu Megasporebiotic, câte 2 tablete pe zi, la care am adăugat și niște fibre de Psyllium în fiecare dimineață, cu apă, pe stomacul gol. După aproximativ 1 lună de zile, am 1 scaun pe zi, normal. De la reflux în fiecare zi, după aproape orice băgam în gură, mai am doar în 3 zile pe săptămână, iar durerile in capul pieptului nu cred să fi avut mai mult de 3-4 ori în ultima lună. Doctorul m-a asigurat că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune și refluxul și arsurile vor dispărea cu totul după 3-4 luni de tratament. Am primit și regim alimentar special pentru refacerea florei intestinale. Dar una peste alta, sunt foarte mulțumit de rezultate și vreau să știți că Megasporebiotic este un preparat fantastic. Dacă nu vă trec arsurile cu ce găsiți în farmacii, puteți încerca Megasporebiotic, sau să veniți la o consultație la Centrul medical Diasan Cluj. “
Pacient 30 de ani

Lasă un răspuns