Megaspore

De ce este important să consumăm Vitamina K2?

Vitamina K2

Beneficiile consumului de Vitamina K2

Vitamina K2 conținută în produsul nostru MegaQuinone K2-7 este necesară pentru procesul de coagulare a sângelui, dar oare cunoașteți mecanismele specifice de acțiune ale acestei vitamine…?

Organismul stochează doar cantități minuscule de vitamina K liposolubilă, care se diminuează rapid fără un aport alimentar consistent. Din acest motiv, organismul reciclează o parte din vitamina K (în principal K1), printr-un proces numit ciclul de vitamina K-epoxid.

Acest lucru explică de ce este atât de important aportul regulat și consistent de vitamina K2. Conform studiilor, numai vitamina K2 a fost benefică pentru susținerea funcției arteriale sănătoase și a elasticității vasculare, nu K1.

Cum afectează deficitul de Vitamina K2 organismul?

Fără suficientă vitamina K2, sunt afectate următoarele țesuturi, organe și sisteme ale corpului:

  • Oase: Osteocalcină (cea mai abundentă proteină necolagenă din os)
  • Ficatul: Factorii de coagulare a sângelui (proteinele dependente de vitamina K, factorii de coagulare II, VII, IX și X sunt produși de ficat)
  • Cartilaj și artere: Proteine matrice (implicate în metabolismul vascular al calciului).

În lista de mai sus, ficatul necesită cea mai mare cantitate de vitamina K pe care trebuie să o utilizeze în procesul de creare a factorilor de coagulare. Vitamina K2 ajută, de asemenea, să susțină nivelurile adecvate de calciu în sistemul vascular și se asigură că oasele primesc în schimb calciu.

Vitamina K2 afectează concentrația de calciu, în special datorită faptului că este un cofactor în crearea acidului gamma carboxiglutamic (GCGA). GCGA este ca un „autobuz plin de calciu”, care ajută la mobilizarea și transportul calciului.

Ce legătură are GCGA dependentă de vitamina K2 cu coagularea sângelui?

GCGA permite proteinei să îndeplinească funcția esențială pentru coagulare: legarea de suprafețe. Aceste proteine care coagulează sângele trebuie să se adune pe celulele endoteliale și pe membranele plachetare pentru a forma un cheag. Calciul este, de asemenea, necesar pentru a forma cheaguri și GCGA chelează calciu. Datorită interacțiunii sale cu funcția altor proteine vitale, vitamina K este esențială în reglarea coagulării sângelui. Proteinele anticoagulante C, S și Z sunt, de asemenea, considerate proteine dependente de vitamina K (VKDP) și ajută la susținerea homeostaziei.

Cu alte cuvinte, dacă avem o tăietură externă sau o zgârietură, dorim ca sângele nostru să se poată coagula pentru a opri sângerarea. De asemenea, dorim ca cheagurile să repare intern deteriorarea arterelor sau venelor. Cheagurile sunt o modalitate naturală pentru organism de a preveni sângerările periculoase.

MegaQuinone K2-7 – singurul produs natural de vitamina K2-7 de 320 micrograme

După cum știm, nu toate suplimentele alimentare sunt create egale, deci care este cea mai bună formă de vitamina K2 de luat?

Kiran Krishnan, microbiolog și cercetător, lucrează cu materii prime K2 de peste 15 ani și a ajutat o serie de companii să își dezvolte propriile produse K2. După ce s-a confruntat cu o mulțime de frustrări legate de stabilitatea produselor, controlul calității și dozarea, Kiran și echipa Microbiome Labs au decis să producă propriul supliment alimentar K2. MegaQuinone este rezultatul eforturilor celor de la Microbiome Labs.

MegaQuinone poate fi găsit și în România, pe site-ul nostru, în acest link.

Related Posts

Lasă un răspuns