Testimoniale

Testimonial: “În ultimele 2 luni m-am simţit cel mai bine din ultimii 9 ani!”

4BkvYOU2R9hfwAAAAASUVORK5CYII=

Împărtăşim experiența pacientei noastre, Pop Mariana, 68 de ani, pe care am consultat-o prima dată în luna mai 2020. Pacienta în vârstă de 68 ani prezenta tabloul clinic al unui sindrom de intestin iritabil cu diaree şi SIBO. Zilele în care avea episoade diareice în care avea până la 6-8 scaune nu o lăsau să iasă din casă şi îi afectau profund calitatea vieţii. La indicaţiile noastre, a urmat iniţial un regim alimentar restrictiv de tip FODMAP, supliment alimentar cu ulei de oregano şi MegaSporeBiotic, timp de 1 lună, pentru reducerea încărcăturii bacteriene a intestinului subţire. A avut o evoluţie favorabilă.

După introducerea regimul alimentar Renew, evoluţia s-a menţinut pe o curbă ascendentă, având doar 7 zile de diaree în 67 de zile de urmărire. Alături de regimul alimentar, pacienta a luat MegaSporeBiotic şi MegaEnzyme. Acum, zilele cu scaun diareic nu sunt consecutive, iar numărul de scaune s-a redus la 2/zi. Evoluţia este bună, dar am considerat necesar ca schema de tratament cu probiotic MSB să fie continuată pentru un total de 6 luni. Pacienta care avea 47kg , în condiţiile în care cu ani în urma înaintea declanşării SII avea 54kg. S-a rediscutat împreună cu pacienta regimul alimentar şi s-a ajuns la concluzia că sunt consumate relativ puţine proteine şi sunt ocolite grăsimile.

La controlul din septembrie, pacienta a consemnat în jurnalul ei doar 5 zile cu diaree în decursul ultimelor 2 luni şi a crescut cu 1kg în greutate. A învăţat să-şi controleze diareea şi să evite greşelile alimentare care o pot declanşa. A continuat tratamentul cu Megasporebiotic şi Megamucosa (disponibil doar în UK, dar sperăm să fie aprobat şi în România).

Acum câteva zile, am consultat-o încă o dată pe pacienta noastră. După 6 luni de terapie în care elementul cheie a fost Megasporbiotic, pacienta ne-a mărturisit că ultimele 2 luni au fost cea mai bună perioadă a sa din ultimii 9 ani în ceea ce priveşte sănătatea. Nu a avut nicio zi de diaree în tot acest răstimp şi a reuşit să ia în greutate aproape 2 kg.

Dacă vă regăsiţi în povestea pacientei nostre, puteţi încerca Megasporebiotic fără o consultaţie prealabilă, dar începând cu 1cps/zi la 2 zile timp de 1-2 săptămâni şi apoi crescând progresiv doza săptămânal până la 2cps/zi împreună cu masa de prânz.

Mai multe detalii despre acest studiu puteți citi în rubrica Dovezi științifice, în acest link.

 

 

 

Lasă un răspuns