Megaspore

Noi studii care demonstrează eficiența probioticului Megasporebiotic în bolile de ficat

2Q==

Nu mai este un secret faptul că probioticele pe bază de spori pot crește diversitatea microbiomului, pot reduce permeabilitatea intestinului, pot produce substanțe nutritive esențiale, pot ajuta la combaterea infecțiilor patogene și niveluri mai scăzute de endotoxine, cum ar fi LPS (lipopolizaharide) în organism. De aceea, zeci de mii de medici și alți practicieni din domeniul sănătății îi folosesc acum în practica lor profesională.

Dar știați că sporii de bacil vă pot proteja de fapt ficatul, exact și un suplimentul obișnuit, favorabil pentru ficat, ca de exemplu silimarina?

Recent, au fost publicate o serie de studii destul de incredibile despre Megasporebiotic (cel mai important probiotic din lume bazat pe spori de bacil) și am dori să vă împărtășim detalii din aceste studii. Iată care este legătura dintre Megaspore și capacitatea sa de a proteja ficatul de daune la fel de bine ca și silimarina.

Funcția ficatului și importanța în sănătatea generală

Ficatul preia greul încărcăturii toxice și este singurul organ capabil de regenerare în organism. Are 4 lobi și se găsește în zona dreaptă sus a cavității abdominale, sub diafragmă și deasupra stomacului. Este esențial în multe procese metabolice și are peste 500 de funcții. Ficatul procesează tot sângele din stomac și intestine. Sângele oxigenat curge în ficat din artera hepatică și sângele bogat în substanțe nutritive curge din vena portală hepatică. Pe scurt, ficatul descompune produsele din sânge, creează substanțe nutritive și metabolizează medicamentele în forme care sunt netoxice și mai ușor de utilizat sau eliminat de restul corpului.

Câteva funcții majore ale ficatului sunt:

  • Producerea bilei (ajută la eliminarea deșeurilor și la descompunerea grăsimilor din intestinul subțire în timpul digestiei și lasă corpul sub formă de fecale)
  • Producerea de colesterol și proteine speciale pentru a ajuta la transportarea grăsimilor prin corp
  • Conversia excesului de glucoză în glicogen și face glucoza după cum este necesar
  • Reglarea nivelurilor de aminoacizi
  • Prelucrează hemoglobina pentru conținutul său de fier (ficatul stochează fierul)
  • Reglează coagularea sângelui (produce vitamina K)
  • Eliminarea bilirubinei
  • Depozitează vitaminele liposolubile
  • Conversia amoniacului în uree
  • Producerea de factori imuni și eliminarea bacteriilor din fluxul sanguine

De obicei, ficatul are o rezervă metabolică considerabilă. Atunci când o persoană are o boală hepatică decompensată, aceasta poate dezvolta deficiențe nutriționale semnificative. Un ficat care funcționează corect este necesar pentru atingerea și menținerea stării nutriționale adecvate.

Hepatocitele reprezintă peste 80% din masa ficatului și joacă un rol care metabolizează aminoacizii și amoniacul. Ficatul este centrul de detoxifiere al corpului prin 7 șapte căi diferite și un proces în 2 faze care implică reacții de oxidare biochimice. Distrugerea hepatocitelor duce la insuficiență hepatică acută. Boala hepatică cronică se caracterizează prin inflamație hepatică și apoptoză a hepatocitelor.

Pot probioticele proteja organele din afara intestinului?

“Comunitățile” microbiene care locuiesc în intestinul uman sunt una dintre cele mai interesante și promițătoare domenii de cercetare de astăzi. Utilizarea probioticelor reduce semnificativ riscul de spitalizare, legat în primul rând de apariția a mai puține complicații și episoade de encefalopatie hepatică la persoanele cu ciroză.

Există dovezi pentru o corelație între microbiota intestinală, translocația bacteriană și steatoza hepatică. Microbiota intestinală afectează absorbția nutrienților și homeostazia energetică. Studiile ne mai spun că permeabilitatea intestinală modificată favorizează trecerea produselor derivate din bacterii în circulația sistemică, provocând o stare inflamatorie sistemică. Prin urmare, un microbiom echilibrat poate reduce inflamația, care este rădăcina multor stări de boală.

Duysburgh et al. au arătat că sporii Bacillus coadministrați cu prebiotice într-o formulă simbiotică, au influențat semnificativ activitatea microbiană din intestin, crescând producția de butirat de colon. Acesta este un important acid gras cu lanț scurt care ajută la păstrarea structurii barierei intestinale, scăzând astfel endotoxemia. (Produsele folosite au fost Megasporebiotic și Megaprebio).

Megaspore protejează împotriva leziunilor / leziunilor hepatice la fel de bine ca silimarina, care este utilizată pentru protecția ficatului și este bine cunoscută pentru capacitățile sale hepatoprotectoare. Prin urmare, Megasporebiotic poate proteja ficatul, la fel de bine ca și un supliment obișnuit, precum silimarina.

Lasă un răspuns